Bas Corton

Naam: 
Beroep: 
Opgegroeid: 
Geboren: 
Actief sinds ..

Mijn naam is Bas Corton, 34 jaar en samenwonend met mijn aanstaande vrouw. Mijn huidige beroep is anesthesieverpleegkundige en ben vaak druk met andere projecten gerelateerd aan dit vak. Op deze manier een drukke baan die me over het algemeen veel voldoening geeft.
Wat betreft vissen ben ik in aanraking gekomen met Cipro in 2006. Mijn vader heeft een hengelsportzaak in Heteren en begon destijds met het verdelen van Cipro producten. In 2007 gingen de eerste Cipro producten mee naar Frankrijk. Deze sessie werd zeer succesvol. Het succes was natuurlijk te wijten aan meerdere factoren, maar aas is een van de essentiële factoren voor het slagen van een sessie. Vanaf 2007 ben ik om en vis ik met alle tevredenheid met de Cipro producten.
Zoals iedereen zijn favoriete boilie of aas heeft heb ik dat ook. Wel hangt dit sterk af van het seizoen en wat voor een sessie ik ga vissen. Er zijn jaren dat ik minder tijd heb om te vissen en dan moet er instant gevist worden. Drijvend en met de pen vissen zijn voor mij dan een optie. Maar instant statisch vissen werkt net zo goed. Ik kies dan over het algemeen voor de banaan/caramel boilie of de nieuwe Abricot/Honey. Ware instantkillers! Daarnaast maak ik tijdens deze visserij regelmatig gebruik van de dips, veel attractiviteit verkrijgen is de sleutel voor succes.
Voor langere sessies op aangevoerde stekken zet ik vanaf de zomer de ShrimpZ boilie in. Zeker op de hele warme dagen en in het najaar een topper. Deze boilie heeft een olie gedragen flavour waardoor deze een verticaal geurspoor afgeeft in het water. Daarnaast is de wateroplosbare melk een absolute pre. Deze wolkt mooi uit voor extra attractiviteit.
Op rivieren of grindgaten waar veel brasem zwemt prefereer ik harde boilies. In dit geval kies ik over het algemeen voor de Egg&Brandy of de Scopex.
Er zijn erg veel verschillende wateren waar ik vis. Openbaar water verkies ik nog steeds boven betaalwater. Daarnaast vind ik het enorme uitdaging om op enorme wateren vis te vangen. Ik vang liever minder vis op een groot uitdagend water dan veel op een klein putje waar vis al vaak gevangen is.In periodes van minder tijd zal ik snel terugvallen op bekende putjes waar het makkelijker vissen is.
Laat ik dit afsluiten met een laatste toevoeging aan deze tekst.
Steeds vaker bespeur ik afgunst, en soms zelfs agressie bij karpervissers onder elkaar. Laat iedereen in zijn waarde en laat diegene genieten van zijn eigen manier van vissen. Vraag je zo nu en dan eens af waarom je vist. Het gaat niet alleen om vangen en pronken met dikke vissen.

Groet,
Bas Corton