Sportex boten uitleg

Sportex Boten Weetjes

Materiaal

Het materiaal bestaat uit meerdere lagen “Pro Aqua” – “Boatex” – “Heytex” en “Valmex”, goed voor de houdbaarheid en bescherming van allerlei invloeden waar een rubberboot tegen mo

et kunnen. Hitte, kou, UV-straling, zoutwater, olie en brandstof. 

Sportex is een Europees geproduceerd kwaliteitsproduct. De boten zijn allen zowel CE alsook ISO 6185 gecertificeerd. Dit certificaat wordt ook bij iedere boot meegeleverd. Samen worden de verschillende lagen synthtisch PE materiaal van beide zeiden met PVC beplakt. Dit is UV ongevoelig, zoutwater- en benzinebestendig en ook bij extreme kou goed vormvast. Het kan door de hoge flexibiliteit niet scheuren of breken.

Naden en verwerking

Alle Sportex boten worden koud “verlijmt” (gevulcaniseerd).
Dit gebeurt met een speciale overlappingstechniek die het materiaal onlosmakelijk en absoluut luchtdicht met elkaar verbind.Deze naden laten zich bij normaal gebruik niet scheiden en garanderen een lange levensduur en luchtondoordringbaarheid.

Bevestiging Roeispanen

Sportex gebruikt voor alle boten zogenaamde joint-oarlocks, hierbei schroef je de roeispanen
vast en kun je ze niet verliezen. De oarlocks zelf
zijn op de boot gelamineerd en kunnen niet los raken of scheuren.

 


Handgrepen

Alle handgrepen bestaan uit onverwoestbaar

PE, daardoor flexibel en geven stabiliteit. Ook na jaren gebruik of door sterke zonstraling zullen ze nooit hard worden of poreus.Handgreep aan de voorkant is stevig en een speciaal design, waardoor de boot makkelijk op te pakken is.

Ventielen

Sportex gebruikt uitsluitend hoogwaardige ventielen van Italiaanse herkomst. Bij deze ventielen wordt de 

draagring inwendig gelamineerd en het ventiel zelf daarin geschroefd. Hierdoor kun je er – mocht er ooit iets mee zijn – zo een ander inschroeven. Een ander voordeel van deze ventielen is dat je de boot nooit kunt overpompen. Het ventiel sluit zichzelf af indien de druk goed is.

Roeispanen en toebehoren

Er worden uitsluitend aluminium spanen met een kunststof roeiblad gebruikt.

Deze zijn robuust, lang en licht in gewicht.

Ook de zitting en de latten van de lattenbodems zijn uit marinehout vervaardigd en zullen niet verouderen of uitdrogen. Mocht er door jarenlang gebruik toch iets mee gebeuren, zijn alle onderdelen zo te vervangen.